Handige informatie

Voor het maken van afspraken, aanvragen van visites of overleg met de assistente belt u bij voorkeur tussen 8.00 uur en 10.00 uur. Aanvragen van herhaalrecepten kunt u 24 uur per dag inspreken op de receptenlijn via het praktijknummer 035-5383239.

Voor herhaalrecepten kunt u de receptenlijn inspreken. Bel 035-5383239, keuze 2 op het bandje. Let op, vergeet niet het # in te toetsen wanneer dit gevraagd wordt! Natuurlijk kunt u ook met de assistente zelf spreken om herhaalrecepten aan te vragen.

De praktijk is op werkdagen geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur.

nieuwsbrief juli 2023

 

NIEUWSBRIEF Juli 2023

Het is zomer!

Veel mensen hebben of gaan op vakantie dus is het weer

tijd voor een nieuwsupdate van uw huisartsenpraktijk!

Bereikbaarheid

Uw huisartsenpraktijk is weer de hele zomer geopend!

De bezetting van huisartsen zal wel aangepast zijn i.v.m. vakanties van de vaste huisartsen.

Wij werken aan onze telefonische bereikbaarheid en proberen deze voor u te verduidelijken. U kunt ons het beste bereiken in de ochtend tussen 8:00-10:30 of in de middag tussen 14:00-16:30. Als u een bandje krijgt betekent dit dat de assistente bezig is met andere taken zoals overleg met de huisarts, post verwerking, spreekuur, verwerken van recept aanvragen etc. Wij vragen u om daar rekening mee te houden. Wij vragen u om NIET te mailen en NIET langs te komen op de praktijk voor het maken van een afspraak maar de aangegeven beltijden daarvoor te respecteren. De assistente kan u dan ook beter van advies voorzien en een betere inschatting maken van de urgentie. Voor SPOED zijn we uiteraard ten alle tijde bereikbaar tussen 8:00-17:00.

Graag attenderen wij u erop dat u ons altijd op een door u gewenst tijdstip medische vragen kunt stellen via het “zorgportaal”. Dit portaal vindt u o.a. op onze website: www.huisartsentasenbuijs.nl. Wij streven ernaar uw vragen op werkdagen < 48 uur te beantwoorden.

Waarnemend huisarts

Gedurende de 6 weken van de schoolvakantie van onze regio: 24 juli t/m 1 september worden de vaste huisartsen 2 dagen per week ondersteund door een ervaren en allround waarnemend huisarts: Beer Binkhorst.

Insectensteken en beten

In de zomer komen insectensteken veel voor. Dit kan klachten geven van jeuk, pijn en een bult. Een koude natte doek of koelen met ijs/coldpack kan daartegen helpen.

Bij pijnklachten kunt u paracetamol gebruiken. Soms is er veel zwelling of jeuk dan kan een anti-allergie tablet helpen; deze kunt u zonder recept kopen bij drogist of apotheek.

Specifieke adviezen bij verschillende insecten beten kunt u nalezen op: www.thuisarts.nl

Herhaalservice Chronische medicatie

Samen met de apotheken in onze BEL gemeente hebben we een project gestart om herhalingen van chronische medicatie voor u gemakkelijker en veiliger te laten verlopen. We werken samen met de Gooise serviceapotheek (Laren/Blaricum/Eemnes) en apotheek Zevenend.

De zogenaamde “herhaalservice” is een dienst waarbij u voor (een deel) van uw medicatie geen herhaalrecepten meer hoeft aan te vragen bij uw huisarts. Het gaat om medicatie die u met een vaste regelmaat (chronisch) gebruikt en waarvan u per 3 maanden een vaste hoeveelheid gebruikt.

U kunt uzelf aanmelden voor deze service bij uw apotheek of via uw huisarts hierom verzoeken. Dit kan via de website, e-mail of telefonisch. De apotheek neemt dan met u contact op of uw medicatie hiervoor geschikt is en zal de organisatie vervolgens op zich nemen, altijd in overleg met de huisarts.

Op deze manier krijgt u 3 maandelijks bericht van de apotheek als uw medicatie klaar ligt om op te halen of wordt het bij u thuis bezorgd. Het is dan dus niet meer nodig om zelf herhaalrecepten aan te vragen. Hierdoor kunnen wij als zorgverleners de zorg omtrent medicatie beter plannen en de medicatieveiligheid beter waarborgen. Daarnaast hopen we met deze service u ook te ontzorgen.

Beter slapen?

Minder drinken?

Omgaan met piekeren?

Leren ontspannen?

Als je uit balans bent geraakt en last hebt van bijvoorbeeld vermoeidheid, stress of slaapproblemen, dan hoef je niet altijd direct naar een praktijkondersteuner GGZ of een psycholoog.

Voor iedereen met lichte, veelvoorkomende psychische klachten die eerst zelf aan de slag willen kan dat met behulp van onze zelfhulpmodules!

Hieraan zijn voor u geen kosten verbonden, dit wordt u aangeboden vanuit uw huisarts.

Je kunt de zelfhulpcatalogus openen, via deze link zelfhulpmodule of via het kaartje met  QR-code dat je bij de  huisarts kunt vragen. Je maakt dan een gratis account aan waarmee je toegang krijgt tot de zelfhulpcatalogus. We hopen uiteraard dat je hiermee weer in balans kunt komen en zo niet, dan staat je huisarts of de praktijkondersteuner GGZ voor je klaar.

WIST U DAT?

  • Het bij warm weer belangrijk is voldoende te drinken, de koelte op te zoeken, inspanning te beperken en uit de zon te blijven
  • De zonkracht het sterkste is tussen 11:00-15:00 en het verstandig is om dan uit de zon te blijven om zonnebrand te voorkomen
  • U ter voorkoming van huidbeschadiging en huidveroudering door de zon de huid regelmatig kunt insmeren met zonnebrandcreme van minimaal factor 30
  • De huisartsenSPOEDpost tegenwoordig gevestigd is in Tergooiziekenhuis Hilversum: Laan van Tergooi 2 EN bedoeld is voor SPOED eisende huisartsenzorg die niet kan wachten tot de volgende werkdag
  • Veel ouderen in de zomer extra eenzaam zijn omdat mantelzorgers en familie op vakantie zijn en het fijn is als u dan ook een beetje extra op uw buren let in deze tijden
  • U terecht kunt bij het nieuwe leefstijlpunt voor hulp op gebieden van o.a. zingeving van het leven, dagelijks functioneren, mentale steun. Loop eens vrijblijvend binnen voor informatie in het Brinkhuis!

Namens ons hele team

wensen wij u een heerlijke zomer!