Handige informatie

Voor het maken van afspraken, aanvragen van visites of overleg met de assistente belt u bij voorkeur tussen 8.00 uur en 10.00 uur. Aanvragen van herhaalrecepten kunt u 24 uur per dag inspreken op de receptenlijn via het praktijknummer 035-5383239.

Voor herhaalrecepten kunt u de receptenlijn inspreken. Bel 035-5383239, keuze 2 op het bandje. Let op, vergeet niet het # in te toetsen wanneer dit gevraagd wordt! Natuurlijk kunt u ook met de assistente zelf spreken om herhaalrecepten aan te vragen.

De praktijk is op werkdagen geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur.

Beste patiënten,

Graag willen we bij u, middels deze nieuwsbrief, weer een aantal zaken onder de aandacht brengen.

Uitval huisarts Madelon Tas

Helaas is vaste huisarts Madelon Tas voor langere tijd uitgevallen door immobiliteit als gevolg van een knieblessure. Hierdoor kan zij geen fysiek spreekuur doen de komende maanden. Zij zal alleen beperkt beschikbaar zijn voor telefonisch overleg of e-consulten.

Om u toch voldoende spreekuur mogelijkheid te kunnen bieden en ter ondersteuning van vaste huisarts Stephanie Buijs, krijgt de praktijk per direct hulp van een ervaren waarnemend huisarts: Janneke Peters. Janneke zal voorlopig op dinsdag en donderdag spreekuur houden tot Madelon Tas weer voldoende hersteld is.

Vaccinaties

Griep

Op zaterdagochtend 29 oktober gaan we weer griepprikken geven aan iedereen die daarvoor in aanmerking komt. U krijgt hiervoor binnenkort een uitnodiging thuis gestuurd. Dit jaar zijn er geen COVID beperkingen dus kunnen we de prikken weer gewoon op de huisartsenpraktijk geven.

Pneumococcen

Op woensdagmiddag 16 november geven we ook weer pneumococcen vaccinaties. Dit jaar is de beurt aan iedereen met geboortedatum tussen 1-1-1953 t/m 31-12-1956. Ook hiervoor ontvangt u een persoonlijke uitnodiging.

COVID-19

De GGD is weer begonnen met het geven van herhaalprikken tegen Corona. Deze herhaalprik is een vernieuwd vaccin en biedt meer bescherming tegen andere varianten dan het originele vaccin. Hierdoor wordt u niet of minder ziek van het virus en beschermt u zowel uzelf als uw naasten.

Thuisprikken

Het geven van COVID prikken aan huis is alleen mogelijk indien u ECHT niet van huis kan om medische redenen. Wij willen u vragen met een open blik te kijken naar mogelijkheden om toch naar de GGD te gaan voor uw vaccinatie. Het geven van COVID vaccins door de huisarts is namelijk een tijdrovend karwei voor ons en alleen bedoeld voor die mensen die echt niet bij de GGD kunnen komen.

Als het u echt niet lukt om naar de GGD te gaan, kunt u zich melden bij de assistente en gaan we bekijken wanneer het thuisprikken georganiseerd kan worden.

Twijfeltelefoon

Als u vragen heeft over het COVID vaccin kunt u bellen met de twijfeltelefoon. Daar staan artsen en medisch geschoold personeel u te woord met de laatste wetenschappelijke inzichten.

088-7555777 OF twijfeltelefoon.nl OF www.vragenovercorona.nl

Digitalisering

Er is een enorme digitalisering gaande ook in de gezondheidszorg. We realiseren ons dat dit lang niet voor iedereen gemakkelijk en vanzelfsprekend is. Wij willen u wijzen op de helpdesk digitale zorg, daar kunt u terecht voor alle digitale vragen die niet medisch inhoudelijk zijn maar waar u tegen aanloopt als u in contact bent met een arts of behandelaar. Achter deze helpdesk zitten kundige en geduldige medewerkers die u met een gerust hart om hulp kan vragen.  https://helpdeskdigitalezorg.nl

Wist u dat?

  • Onze praktijk helaas nog steeds gesloten is voor nieuwe inschrijvingen door huisvestingsproblemen
  • U voor urineonderzoek op de praktijk een eigen potje dient te gebruiken; een schoon huis-tuin-keuken bakje of potje is prima. Alleen voor urineonderzoek bij het laboratorium hebben we speciale potjes bij de balie beschikbaar
  • Het zorgportaal helaas niet gebruikt kan worden voor kinderen < 16 jaar
  • U voor bloedprikken eerst een afspraak moet maken bij het laboratorium
  • In oktober weer tijd is voor STOPtober. Denkt u wel eens aan stoppen met roken? Samen stoppen is effectiever dus doe mee met deze challenge en stop 28 dagen met roken! Meld u aan op: stoptober.nl
  • U actuele informatie ook kunt vinden op onze website: www.huisartsentasenbuijs.nl